Wedstrijdzwemmen voor kinderen en jongeren in het Westland

Zoek jij een geschikte sport voor je kind of voor jezelf? Overweeg dan zeker ook wedstrijdzwemmen! Wedstrijdzwemmen is één van de beste sporten voor kinderen, jongeren en ouderen, je gebruikt alle spieren in je lichaam en de kans op blessures is kleiner. Bij Westland swimming stars staan wij voor sportiviteit, gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling. Bij ons is er plek voor iedere leeftijd en ieder niveau!

Wist je dat?…

Met een half uur zwemmen verbrand je wel 300kcal (dit is gelijk aan 10km hardlopen!)

wedstrijdzwemmen kinderen

Eén keer per jaar organiseren we het leukste kamp voor onze leden!

Wedstrijdzwemmen

Als zwemvereniging zijn we lid van de KNZB en doen we mee met de officiële competities.

wedstrijdzwemmen westland

Proefles aanvragen

Vraag een proefles aan of vraag om meer informatie.


Wedstrijdzwemmen bij Westland Swimming Stars

In het kort, wat kun je verwachten als lid bij Westland Swimming Stars?

Alle leeftijden en elk niveau

Wij bieden trainingen voor alle leeftijd en elk niveau. Samen brengen we jou dichter bij je doelen!

Gezelligheid

Naast hard trainen vinden wij een leuke sfeer binnen de vereniging erg belangrijk! Plezier in het wedstrijdzwemmen staat voorop

Zwemmen op hoog niveau

Als lid van de KNZB biedt Westland Swimming Stars de mogelijkheid om op hoog en landelijk niveau wedstrijden te zwemmen.

Dynamische trainingen

De zwemtrainingen worden op maat gemaakt door gecertificeerde trainers. We focussen ons op techniek, uithoudingsvermogen en snelheid!

Een paar foto’s van onze zwemvereniging

Meer foto’s? Klik op het Instagram icoon om naar ons account te gaan!

wedstrijdzwemmen voor kinderen
zwemmen training
wedstrijdzwemmen westland
zwemmen wedstrijden
zwemmen westland

Zwemtraining, landtraining en wedstrijden uitleg

We trainen vier dagen per week, waarvan één dag uit een landtraining bestaat. We trainen in diverse zwembaden in omgeving Westland, zoals Naaldwijk, ‘s-Gravenzande en de Lier.

Zwemtraining

Iedereen vanaf 6 jaar mag bij ons komen zwemmen. Je mag gratis meezwemmen, kinderen jonger dan 12 jaar mogen zelfs 3 keer gratis meezwemmen. Het maakt niet uit op wat voor niveau je zwemt. Je wordt ingedeeld in de juiste groep en de trainer past zich aan jouw tempo aan. Kinderen beginnen bij de basis van het zwemmen en leren de techniek van alle zwemslagen. De techniek wordt later verder ontwikkeld en als de zwemslag onder de knie heeft dan wordt gefocust op uithoudingsvermogen. De zwemslagen worden verder perfectioneert en we focussen ons op kracht en stabiliteit. Ook verbeteren we de start, de onderwaterfase en het keerpunt. Zo ben je goed voorbereid op je (eerste) wedstrijd! Benieuwd naar de wedstrijden? Bekijk de wedstrijdkalender.

Landtraining

Vanaf de leeftijd ‘Junioren’ mogen de zwemmers meetrainen met de Landtraining. Landtraining is een belangrijke aanvulling op de zwemtraining. Het is uniek dat onze zwemvereniging dit standaard aanbiedt aan alle zwemmers. Onder begeleiding van een ervaren en erkende fysiotherapeut en sportinstructeur wordt gewerkt aan belangrijke fysieke aspecten voor het zwemmen. Tijdens de landtraining werken we aan uithoudingsvermogen, spierkracht, flexibiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen. De training is speciaal ontwikkeld en gericht voor wedstrijdzwemmers. Op maandagavond wordt de landtraining in de Lier bij Adysio gegeven.


Betaalbaar kunnen zwemmen vinden wij belangrijk. We bieden diverse abbonnementen aan. Bekijk onze tarievenpagina voor alle prijzen.

Benodigdheden voor het zwemmen

Wat heb je nodig aan kleding en accessoires voor het zwemmen? Als je voor het eerst komt meezwemmen met een proeftraining, heb je alleen een badpak of zwembroek en een zwembril nodig. Wij hebben voor de eerste paar trainingen genoeg materiaal om mee te kunnen trainen. Wanneer je lid bent geworden, heb je een badmuts nodig en een plank. Met een plank focussen we ons op alleen de beenslag. Een pullbuoy gebruiken we weer om alleen de armen te trainen. Ook gebruiken we zoomers, dat zijn korte flippers om sneller mee te kunnen zwemmen. Wanneer je meedoet aan wedstrijden, kun je in de webshop de clubkleding kopen.

Wedstrijden voor wedstrijdzwemmen

Als je er klaar voor bent en het zelf wil, dan kun je meedoen aan wedstrijden. Dat is immers waar je zo hard voor getraind hebt! Als zwemvereniging zijn we lid van de KNZB. Dit betekent dat we aan de officiële wedstrijden meedoen. Elke maand worden er meerdere wedstrijden georganiseerd. Onze trainers gaan mee om tips te geven en te coachen. Maar ook de andere zwemmers van onze vereniging supporten elkaar veel tijdens de wedstrijden. Je mag uiteraard ook je eigen publiek meenemen! We hebben de ambitie om op een hoog mogelijk niveau te zwemmen en het Westland goed vertegenwoordigd is in de zwemsport op landelijk niveau.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vul het formulier in of bel/app naar: 06 555 623 64

Met trots presenteren wij onze sponsoren