Terugblik op het geslaagde WSS-Sprintertje 2023

14-11-2023

WSS-Sprintertje de eerste editie!

Dit jaar was Westland Swimming Stars de organisator van “WSS-Sprintertje”, een zwemwedstrijd die met groot succes werd gehouden in zwembad Maesamunde te ‘s-Gravenzande. Dit weekend bracht niet alleen de spanning van korte baan- en korte afstandswedstrijden, maar ook een overvloed aan enthousiaste jonge zwemtalenten samen, mede dankzij de inzet van onze toegewijde vrijwilligers.


Op “WSS-Sprintertje” werden alle zwemslagen over een afstand van 50 meter gezwommen, een uitdaging waarbij het vaak de kleine details zijn die het verschil maken tussen een persoonlijk record en een podiumplek. Het was een dag vol mooie momenten en enkele uitzonderlijke prestaties verdienen speciale vermelding van onze leden.

Op de vrije slag verrasten Nikay Luiten en Esmee van Antwerpen vriend en vijand door hun tijden met meer dan 3 seconden te verbeteren (44.54 en 43.44). Iris Boeters was onverslaanbaar in de categorie junioren en scherpte haar tijd aan tot 30.48! Daan de Jong zwom met 28.59 ver onder zijn persoonlijk record, terwijl de ervaren Nick Boekestijn letterlijk onder de 26 seconden dook (25.99).

Bij de technisch uitdagende vlinderslag waren de Swimming Stars onverslaanbaar bij de junioren. Alleen Tessa Hartman kon haar tijd verbeteren tot 43.30 maar moest genoegen nemen met de tweede plaats achter Iris. Liz van Antwerpen (43.91) maakte het podium compleet voor Westland Swimming Stars. Melinda van Zanten zwom haar allereerste 50 meter vlinderslag en bleef met 59.14 direct onder de magische minuut.

Vervolgens stonden de 50 meter schoolslag races op het programma. Iris liet iedereen achter zich, zelfs de senioren, maar verbeterde haar eigen tijd niet (40.47). Alleen Esmee (54.78), Melinda (1.00.91) en Myrthe van der Linden (45.44) slaagden erin om hun tijden te verbeteren. Daan kon met 36.54 ook een verbetering op zijn naam zetten.


WSS Sprintertje 2023

Veel PR’s en podiumplaatsen voor Westland Swimming Stars

Tijs Bellekom dook voor het eerst onder de minuut op de rugslag (58.36), hoewel Nikay de beste tijd had (54.61). Dit belooft spannende races in de komende jaren! Maud de Visser was met 36.79 bijna anderhalve seconde sneller dan ooit tevoren. Ze behaalde ook persoonlijke records op de vrije slag (31.27) en de vlinderslag (35.32).


Als klap op de vuurpijl werd de zwemwedstrijd afgesloten met spectaculaire estafettes. Zowel de minioren 6/junioren 1 als de categorie 11 jaar en ouder werden gewonnen door Westland Swimming Stars.

Voor een snelgroeiende vereniging zoals de onze is het een genoegen om op deze manier onze stempel te drukken. “WSS-Sprintertje” was een groot succes en we hopen dat dit evenement het begin is van een mooie nieuwe traditie. Westland Swimming Stars nodigt iedereen uit om eens een kijkje te nemen in het zwembad tijdens onze trainingsuren, die te vinden zijn op onze website (westlandswimming.nl), evenals op onze Facebook- en Instagram-pagina’s, waar we ook zwemtips en instructies delen.

Westland Swimming Stars staat voor passie, prestatie en plezier in het zwembad. Kom en zwem met ons! We nodigen je van harte uit voor een proefles om het zelf te ervaren. Meld je direct aan via onderstaand formulier.

In september 2024 organiseren we de tweede editie van WSS-Sprintertje, houd ons in de gaten voor meer informatie.

WSS Sprintertje 2023

Gemotiveerd geworden door dit bericht? Vraag een proefles aan!

Vraag een proefles aan of neem contact met ons op via het contactformulier.