Westland swimming stars schitteren

op het ONMK in Heerenveen

20-02-2023

Persoonlijke zwem records en prijzen

Afgelopen weekend zwom een aanzienlijke afvaardiging van de Westland Swimming Stars in Heereveen tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Heerenveen. Tijdens dit post Corona evenement van internationaal niveau liet Nederland zien dat het meedoet. Wereldrecords voor Tessa Vermeulen en Hugo Bregman geven aan dat het er serieus aan toe gaat. En wat mooi dat in dit veld ook de Westlandse zwemmers meedoen om de prijzen. Eremetaal op individuele nummers waren er voor Pieter Broek (200 rug), Mirjan den Drijver (zilver op de 50 en 100 vlinder en de 100 rug) , Netty Burik (zilver op de 50 vlinder, 50 vrij en brons op de 200 vrij). Pascal Nuijten pakte net naast het goud op de 200 vrij maar deed het dunnetjes over op de 100 vrij. Goud was zijn beloning op het koningsnummer voor een tijd van 51.55!

Het spektakel: de estafettes

Maar echt uit de verf komen de Westland Swimming Stars op de estafette nummers. Door de goede spirit, goede techniek training en doorzettingsvermogen was er een derde plaats op de 4×200 meter vrije slag! (Wyrdeman, Vander lans, Broek en Den Drijver). Het was de voorbode van een goede reeks. Want in wisselende samenstelling volgde daarna goud op de 4x 100 wisselslag (Nuijten, den Drijver, Broek en Burik). Op het sprint geweld 4×50 vrij hoefde de Westlanders alleen PSV voor te laten hetgeen geen schande is. Op de 4*100 vrij heren griste de oudere jongeren het zilver weg net na HZ&PC . (Nuijten, Wyrdeman, Boekesteijn en van Holstijn tekende hiervoor!) Maar de jongere ouderen deden het vervolgens nog een keer voor! Goud op dezelfde afstand maar dan in de gemengde samenstelling.

Tijden het slotakkoord van een langweekend presteren was iedereen nog een keer scherp op de 4x 50 wisselslag. Maar liefst 86 ploegen (344 zwemmers!!) deden eraan mee. Met enige trots kunnen de Westland Swimmings Stars zeggen dat ze met enige afstand eerste werden in de gemengde categorie. Zwemmen is en blijft leuk als prestaties, gezelligheid en saamhorigheid samen komen. En mochten er kinderen en/of ouderen zijn die ook het plezier in zwemmen willen ontdekken dan weet ik zeker de trainers van de Westland Swimming Stars ook jullie zullen laten schitteren!

Gemotiveerd geworden door dit bericht? Vraag een proefles aan!

Vraag een proefles aan of neem contact met ons op via het contactformulier.