Pascal Nuijten vertegenwoordigd Westland Swimming Stars op het NK zwemmen korte baan

18-12-2022

Westlandse zwemmers goed vertegenwoordigd op het NK

Afgelopen weekend heeft in het Hofbad te Den Haag de Nederlandse Zwem Kampioenschappen Korte baan plaatsgevonden. Drie Westlandse deelnemers hadden zich gekwalificeerd die allen hun zwem carrière zijn gestart onder de bezielende leiding van Rob Heyder.


Jill Nai Chung Tong won Goud op de 50m schoolslag in haar eigen leeftijdscategorie in een persoonlijke record tijd van 0:31.24 en won daarmee ook Brons in de overall klasse. Zij zwom nog een persoonlijk record werd derde in de finale van de 200 schoolslag (2.29.28). De spannendste race was haar 100m schoolslag. Jill en twee van haar concurrenten eindigde in een verschil van enkele honderdsten. Jill’s tijd 1:09.45, was goed voor het Zilver in haar eigen leeftijdscategorie. Jill ging richting het Westland met 4 NK-medailles.


Niels Dijkshoorn woont en traint nu in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband stadion in de opleidingsploeg van de KNZB en wordt daar klaar gestoomd voor de wereldtop. Niels werd vrijdag helaas gekweld door de staart van een hardnekkige verkoudheid waardoor hij niet de gehoopte toptijden kon zwemmen. Zaterdag ging het al weer beter en werd hij toch nog 6e op de 100m rugslag en 8ste op de 50m rugslag. Beide tijden waren persoonlijk records. Zondag zwom hij met zijn concurrenten de 200m rugslag en greep net naast de bronze medaille en moest berusten met de 4e plek.

Pascal op de 100 meter vrije slag

Pascal Nuijten stond ook helemaal afgetraind aan de start dit weekend. Hoewel hij maar liefst 6 afstanden mocht zwemmen had hij zijn zinnen gezet op een topprestatie op de 100 vrij. Om het onderste uit de kan te halen heeft Rob Heyder, de trainer van Westland Swimming Stars, hem nog een keer persoonlijk begeleid en voorzien van trainingsschema’s. En dat werpte zijn vruchten af. Pascal dook letterlijk onder de 51 seconden op de 100 vrij en knabbelde 0,3 seconde van zijn beste tijd (50.96) en heeft de mogelijkheid om onder de 50 seconden te zwemmen in zicht.


Het is mooi dat het Westland wordt vertegenwoordigd door Westland Swimming Stars en meedoet aan wedstrijden op alle niveaus! Wil jij ook een keer meetrainen met ons? Vraag een proeftraining aan via onderstaand contactformulier.

pascal nk zwemmen

Gemotiveerd geworden door dit bericht? Vraag een proefles aan!

Vraag een proefles aan of neem contact met ons op via het contactformulier.